22. apr, 2018

Geld bepaalt je financiële waarde, niet je eigenwaarde!

De hoeveel geld je bezit of het bedrag dat je vraagt voor een consultatie, coachingtraject, of voor wat dan ook heeft nooit iets te maken met hoeveel jij jezelf waard vindt. Dat is een visie die bepaalde mensen rond hebben gestrooid, zeker in de coachingwereld.

Geld is niets anders dan een middel die je in staat stelt om zaken aan te schaffen, en die mensen jou geven om een probleem op te lossen. Niet meer dan dat!

Van zodra we ons loskoppelen van de meningen die we aan geld gegeven hebben (meestal vanuit angst) en geld gaan aanzien als een ruilmiddel voor goederen en diensten.

Met geld koop je geen geluk, geen liefdesrelaties, het geeft geen gezondheid of geneest zelftwijfel. Het biedt ook geen controle over zaken als natuurrampen, het verkeer of de economie. En geloof het of niet, je koopt geen vrijheid met geld. (al lijkt het soms wel zo).

Dus, als je al je meningen die je rond geld hebt loslaat (meningen die je trouwens van andere mensen hebt aangenomen  ) en geld gaat aanzien voor wat het echt is, namelijk een ruilmiddel voor goederen en diensten, dan pas ga je echt geluk en vrijheid ervaren.