3 PRINCIPES

Er zijn 3 fundamentele psychologische principes achter de schermen aan het werk die onze persoonlijke levenservaring(en), van moment tot moment creëren.

Deze principes (ook wel "Psychology of Mind" of "Welzijn Realisatie" genoemd) beschrijven enkel en alleen de wetmatigheden die uitleggen hoe onze mind werkt en hoe onze gedachten, onze ideeën, onze emoties en onze levenservaringen, van moment tot moment, ontstaan.

Het begrijpen van deze principes brengt gegarandeerd meer en meer vrijheid van pijnlijke herinneringen, huidige uitdagingen en toekomstige onzekerheden.

Deze principes zijn:

► een beschrijving van hoe het leven werkt en wat ervoor zorgt dat het werkt.

► GEEN recept of voorschrift die je vertellen hoe je het moet doen, waarom je het moet doen en wat de beste manier is om het te doen. 

GEEN methode of techniek

 

Er zijn 3 principes (en de volgorde heeft geen belang)

Het Denken: Iedereen denkt.  Elke persoon op aarde heeft de capaciteit om ideeën, beelden, percepties en herinneringen te creëren in zijn of haar eigen mind/geest.  Het denkvermogen is de macht die de menselijke ervaring tot stand brengt - de ultieme macht die ons leven schept, vorm geeft en transformeert.  Via ons Het Denken creëren we onze ervaring van het leven.  We kunnen geen enkele ervaring hebben zonder Het Denken.  Gedachten, wat door Het Denken wordt voortgebracht, zijn als het ware de inkt in de pen van het leven, het script, datgene wat ons leven vorm geeft.  Het Denken is als het ware de illustrator.

Bewustzijn: Bewustzijn laat ons toe om ons bewust te zijn van het leven, is het menselijke vermogen dat ervoor zorgt dat gedachten echt lijken.  Het is het gedeelte dat samenwerkt met ons brein, zintuigen en lichaam dat de special effects voor zijn rekening neemt: het bewustzijn zorgt ervoor dat iedere gedachte die in onze mind opkomt, bepaalt hoe we de werkelijkheid op dat moment zintuigelijk ervaren.

Mind/Geest:  Dit principe legt uit dat we deel uitmaken van een groter, intelligent systeem.  Mind zorgt ervoor dat we op elk moment een volledig nieuwe gedachte kunnen hebben, en als gevolg dus ook een volledig nieuwe ervaring.  Is de intelligentie achter het leven, dat ervoor zorgt dat ons hart klopt (ook als we slapen), dat een zalm terugleidt naar zijn paaiplaats, vogels begeleidt bij hun jaarlijkse migratie, dat een bloem zich naar de zon draait, een zaadcel en een eicel een leven creëert,...

Het begrijpen van deze 3 Principes stelt ons in staat om te kiezen hoe we het leven willen ervaren, nl. vanuit liefde of vanuit angst.

Meer hoef je niet te begrijpen om een gegarandeerd blijvend gelukkig, rijk, overvloedig, gezond en succesvol leven te creëren in alle aspecten van je leven. 

 

De 3 Principes zijn:

► revolutionaire principes waarmee we de kwaliteit van onze ervaringen kunnen beïnvloeden en we het leven in ons voordeel kunnen laten werken, in alle aspecten van ons leven en in alle levensgebieden (relaties, job, geldzaken, gezondheid,...).

► krachtige principes om je leven vorm te geven in de richting die jij verkiest, om zo de kwaliteit van je leven gegarandeerd te verbeteren.  

► zeer eenvoudig principes, het vraagt enkel een open mind.  Als je de principes eenmaal begrijpt zal jouw leven gegarandeerd een stuk makkelijker en een stuk eenvoudiger worden.

 


De 3 Principes leren begrijpen bestaat uit 2 delen:

1. Inzicht: hoe werken deze principes die onze ervaringen creëren.

2. Ervaringsgerichte oefeningen: het zelf evaren van de werking van de 3P in jezelf.

 

VOORDELEN OP KORTE & LANGE TERMIJN

▪ stressniveau zal verminderen
▪ piekeren zal verminderen
▪ beter omkunnen met angst, twijfel en onzekerheid
▪ zelfzekerheid zal verhogen
▪ breken met gewoontes die je meer kwaad doen dan goed
▪ meer voldoening vinden in je werk
▪ meer voldoening halen uit je relaties met anderen
▪ persoonlijke en zakelijke relaties zullen verbeteren.
▪ de omzet van je zaak zal stijgen.
▪ persoonlijke & zakelijke resultaten zullen verbeteren
▪ zakelijk & persoonlijk communicaties zullen verbeteren
▪ mogelijkheden creëren voor blijvende successen
▪ productiviteit en creativiteit zullen verhogen
▪ leervermogen en concentratie zal verbeteren
▪ de kans op een burn-out of depressie zal verminderen
▪ werk/leven balans zal zich herstellen
▪ gemakkelijker doelen bereiken zonder stress